Vargay Zoltán

faintarzia-művész

 

Vargay Zoltán
(1941. Budapest)

Tel.: +36-30-411-4155
E-mail : zvargay1@gmail.com

http://www.vargayz.hu/
https://sites.google.com/

Okleveles vegyészként végeztem a Eötvös Lóránd Tudományegyetemen és több mint 30 évig a Chinoin Gyógyszergyárban dolgoztam.
A sorsszerű véletlen vezetett a faintarzia táblaképek készítéséhez 2001 tavaszán. Megismerkedtem Vass László intarzia művésszel, aki nemcsak az intarzia-készítés technikai trükkjeire tanított meg és anyagokkal látott el, hanem rendkívül hasznos tanácsaival, kritikai észrevételeivel is segítette munkámat.

Számomra a természetes anyagok között a fa speciális helyet foglal el. A fa életében szerzett gyűrűk, csomók, különleges erezetek, mintázatok teszik lehetővé, hogy a képeken új minőséget nyerjenek és kővé, folyóvá, felhővé váljanak. Az alkotási folyamat szerves része, illetve öröme, amikor az elképzelt képhez a legmegfelelőbb furnért megtalálom, vagy amikor maga a furnér kínálja egy-egy kép megszületését.
Belső érzéseim kivetítését próbálom megvalósítani, illetve mások számára is hozzáférhetővé tenni képeimmel. Különböző stílusirányzatokon keresztül próbálom az intarzia táblaképek megvalósítási lehetőségeit felmérni és bővíteni.

Az "alkotás" öröme teszi teljessé életemet és ha képeimmel egy kis örömet is szerzek másoknak már sokat visszaadok abból amit az élettől kaptam.

Intarzia táblaké

Intarzia táblakép

Csendélet

Csendélet

Falusi utca

Falusi utca

 

Nagyszeben

Nagyszeben anno

 

Kezdőlap <<< Tagjaink <<<

 

 

Mütke

Kapcsolat

Elnök: Gombai-Nagy Károlyné
Levélcím: H-1144 Budapest, Csertő u. 12-14. 5/121
Telefon: +36 1 260 4449; +36 20 360 8370
E-mail: gonazsoka@citromail.hu

Webdesign: engye

 

© MÜTKE 2012